اظهارنامه مالیاتی چیست؟ 100% آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی
اگر نمی توانید امور مالیاتی خود را مدیریت کنید، منتظر باشید تا به راحتی پول خود را از دست بدهید! امور مالیاتی و حل چالش های موجود بر سر پرداخت و محاسبه آن یکی از پر رنگ ترین دغدغه های بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک تا بزرگ است. از طرفی نیز مهمترین منبع درآمد دولت مالیات است و بسته به نوع کسب و کار و گردش هزینه ها، نحوه محاسبه مالیات نیز پیچیده تر می شود.
به همین دلیل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی باید با نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی آشنایی داشته باشند. چون اگر مبلغ درستی را در سامانه مالیات عملکرد ثبت نکنید، ممکن است در قبال جریمه یا مجازات نیز مسئول باشید.
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اظهارنامه مالیات سند و فرم ثبت شده گزارش درآمد، هزینه ها و سایر اطلاعات مربوط به مالیات است که هر سال به صورت آنلاین برای محاسبه میزان مالیات به وزارت دارایی ارسال می شود.
اظهارنامه مالیاتی ترجمه عبارت انگلیسی Tax Returns است و در بیشتر کشورها افراد یا مشاغل با دستمزد، سود سرمایه، بهره، سود سهام یا سودهای دیگر قابل گزارش، موظف به پرداخت سالانه مبلغی به سازمان دارایی هستند.
با آموزش تنظیم اظهارنامه مالیات و رعایت نکات زیر می توانید مالیات خود را از اولین قدم در کار خود مدیریت کنید:
سعی کنید از اولین روز آغاز کار خود یک ساختار قانونی صحیح برای پرداخت مالیات انتخاب کنید.
اطمینان حاصل کنید ثبت نام ارسال اظهارنامه عملکرد خود را در زمان مناسب انجام داده اید، چرا که ارسال دیر هنگام برگه و مدارک مالیاتی می تواند منجر به پرداخت جریمه و به بار آمدن هزینه شود.
مدارک و مستندات مربوط به مالیات را برای اقدامات امور مالیاتی آماده کنید، به این ترتیب می توانید اقدامات صحیحی انجام دهید و نظارت مناسبی بر روند انجام آن داشته باشید.
قبل از فرا رسیدن زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی عاقلانه ترین کار این است که مالیات ها را بر اساس گزارش حسابرس تخمین بزنید و کمی بیشتر از حاشیه سود صرفه جویی کنید.
به دنبال مشاوری متخصص قبل از فرا رسیدن مهلت ارسال اظهارنامه مالی باشید. یک مشاور می تواند به شما در پس انداز مالیات کمک کند.
مراحل تکمیل اظهارنامه مالیاتی چگونه است؟
مراحل تکمیل اظهارنامه مالیاتی به شرح زیر می باشد.
دانلود اظهارنامه مربوطه از سامانه عملیات الکترونیکی
دانلود یکی از نسخه های نرم افزار اظهارنامه مالیاتی با توجه به موقعیت شغلی و فردی مؤدی
ورود اطلاعات در نرم افزار
دریافت اطلاعات هویتی از سامانه ثبت نام مالیات
چاپ و بررسی نسخه پیش نویس اظهارنامه مالی و ارسال نهایی اطلاعات به سازمان امور مالیاتی کشور
دریافت کد رهگیری و صدور الکترونیکی قبض مالیاتی
پرداخت قبض مالیاتی به صورت الکترونیکی
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی
تا پیش از اصلاحات مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی، کلیه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل بر اساس ماده 177 قانون مالیات مستقیم، تا پایان تیر ماه فرصت داشتند تا به صورت الکترونیکی و با مراجعه به سایت اداره مالیات، اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم و مالیاتی که به آنها تعلق گرفته را پرداخت کنند.
اما بر اساس اصلاحات جدید قانون مالیات های مستقیم صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی از 31 خرداد به 15 تیر تغییر کرده است.
مودیان در جهت بهره مندی از معافیت و هر نوع تسهیلات مالیاتی باید در موعد مقرر قانونی اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه کنند.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی در سال 1400 هنوز مشخص نشده است، اما با توجه رویه های سال گذشته می توان گفت که افراد حقیقی باید تا پایان خردادماه و افراد حقوقی باید تا پایان تیرماه اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نمایند.