حسابرسی چیست؟ اهداف و تفاوت های حسابرسی
بدون ارزیابی اسناد مالی یک سازمان، امکان بروز اشتباه و تقلب وجود دارد. برای داشتن یک اقتصاد سالم، استفاده از حسابرسی امری ضروری است. حسابرسی چیست؟ در پاسخ باید گفت که حسابرسی نهاد بالادست حسابداری محسوب میشود.
تعریف حسابرسی چیست و استفاده از آن در نظام اقتصادی کشور چه اهمیتی دارد؟ حسابرسی یعنی اینکه اسناد، صورت ها و فعالیت های مالی یک مجموعه، ارزیابی شود و در نهایت نتایج صحتسنجی به صورت گزارش های استاندارد ارائه گردد.
تعریف حسابرسی چیست؟
تعریف حسابرسی چیست؟ در تعریف حسابرسی آمده است، که درستی یا نادرستی صورتهای مالی ثبت شده در واحد حسابداری توسط یک فرد مستقل، سنجیده شود. حسابرسی با نام های بازرسی، رسیدگی و ممیزی نیز شناخته می شود. به همین جهت در ادامه مقاله ما از هر سه مترادف کلمه حسابرسی استفاده نموده ایم. درواقع حسابرسی (Audit) به بیان ساده به معنی اظهار نظر دقیق و بی طرف در زمینه ارزیابی گزارشات مالی با هدف کشف تقلب یا اشتباه در سند حسابداری است. کلیه اسناد و صورتهای مالی در مرحله رسیدگی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
بررسی اسناد مالی همراه با اظهار نظر حسابرس است. اظهار نظر حسابرس میزان اتکا به صورتهای مالی را تأیید یا رد میکند. بنابراین رشته حسابرسی به منظور آموزش افرادی است، که علاوه بر داشتن تسلط علمی، با سیستمهای مالی و حسابداری آشنا باشند و توانایی انجام فعالیت های صحیح و موشکافانه بر مبنای شواهد کافی را داشته باشند.
تفاوت حسابدار و حسابرس چیست؟
بنابراین تفاوت حسابدار و حسابرس را میتوان در چند بخش خلاصه کرد.
حسابدار یک کارمند رسمی شرکت محسوب میشود که باید گزارشهای روزانه، هفتگی، ماهیانه و سالانه ارائه دهد. اما حسابرس با توجه به نوع قراردادش با شرکت کار میکند و حضور او در شرکت الزامی نیست.
شروع کار یک حسابرس، اغلب پس از اتمام کار یک حسابدار است.
حسابدار وظیفه تنظیم و حسابرس وظیفه تحلیل سندمالی را بر عهده دارد.
اگر حسابدار در محاسبات اشتباه کند باید آنها را برطرف کند اما حسابرس پس از تشخیص اشتباه رخ داده، وظیفهای در قبال رفع آن ندارد.
کارمند حسابدار، وابستگی مالی به شرکت دارد اما حسابرس خارجی یک کارمند مستقل از شرکت و مربوط به مؤسسه حسابرسی است. حسابرس داخلی نیز با وجود وابستگی مالی، دارای استقلال کاری می باشد.
هدف از حسابرسی چیست؟
هدف از حسابرسی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که در متون مختلف، تعاریف متفاوتی از اهداف رسیدگی وجود دارد. اغلب این مفاهیم، در مورد نقش حسابرسی در کشف تقلب صحبت میکنند درحالیکه هدف اول بازرسی، اظهار نظر و ارزیابی است نه تنها کشف تقلب یا اشتباه. پس ممکن است در جریان ارزیابی اسناد حسابداری، تقلب یا اشتباهی رخ داده باشد که در این صورت، حسابرس آن را گزارش خواهد کرد.
بنابراین هدف از حسابرسی، صحت سنجی و اعتبار بخشی به گزارشهای مالی است، که کشف اشتباه میتواند بخشی از این کار باشد.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هم میهن ارجمند! درود فراوان!
با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن
"وب بر شاخسار سخن "
هر ماه دو یادداشت ملی – میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.
خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.
آدرس ها:
http://payam-ghanoun.ir/
http://payam-chanoun.blogfa.com/
[گل]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥