تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور صوری
امروزه هر فردی که اقدام به خرید محصول یا خدماتی دارد، برای پرداخت هزینه از فروشنده فاکتور طلب می کند. فاکتور رسمی امکان پیگیری محصولات و خدمات خریداری شده را مشتریان فراهم می آورد.
فاکتور رسمی چیست؟
فاکتور رسمی نوعی فاکتور می باشد که مطابق قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تهیه و تنظیم می شود و اداره دارایی آن را تایید می نماید. تمام بنگاه های اقتصادی که مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده هستند، باید برای مشتریان خود فاکتور رسمی صادر نموده و به مشتریان خود فاکتور رسمی ارائه دهند.
فاکتور صوری چیست و چه تفاوتی با فاکتور رسمی دارد؟
یکی از تفاوت های فاکتور رسمی با فاکتور صوری این می باشد، که فاکتور صوری نوعی فاکتور غیر قانونی می باشد که از آن برای عملیات حساب سازی استفاده می شود.
درواقع فاکتورهای صوری هم مانند فاکتورهای رسمی صادر می شوند و دارای ماهیت قانونی می باشند، اما روش استفاده و کاربرد این نوع فاکتور ها با فاکتورهای رسمی متفاوت می باشد. صدور فاکتورهای صوری غیر قانونی می باشد و سازمان امور مالیاتی خیلی راحت می تواند تفاوت فاکتورهای صوری را از فاکتورهای رسمی تشخیص دهد.
روشهای تشخیص فاکتور صوری از فاکتور رسمی
سازمان امور مالیاتی برای تشخیص تفاوت فاکتور صوری از فاکتور رسمی ، روش هایی دارد، که این روش ها به شرح زیر می باشند.
بررسی صوری بودن فروشندگان کالا و خدمات
بررسی فروشندگان کالا و خدمات جهت مشخص شدن صوری بودن شرکت مورد نظر
بررسی صحت شناسه ملی و بررسی فاکتورهای صادر شده از طریق واحدهای تجاری منحل شده یا غیر فعال
بررسی اعتبار گواهی ارزش افزوده
سنجش تناسب بین کالا و خدمات درج شده در فاکتور با حوزه فعالیت صادرکننده فاکتور
بررسی و کنترل اسناد حمل بار مانند بیجک ها و بارنامه ها
بررسی مستندات پرداختهای انجام شده مانند فیش های واریز، چک های بانکی و …
فاکتور رسمی چه تفاوتی با فاکتور غیر رسمی دارد؟
فاکتور رسمی مطابق قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تهیه می شود، اما فاکتور غیر رسمی از استانداردهای وزارت اقتصاد برخوردار نمی باشد و فقط برای اطلاع مشتریان تنظیم می شود. چون فاکتورهای غیر رسمی از استانداردهای لازم برخوردار نمی باشند، نمی توان این فاکتورها را به وزارت دارایی ارائه نمود.
در آخر
فاکتور رسمی یکی از انواع فاکتور ها می باشد که مورد تایید اداره اقتصاد و دارایی بوده و به طرفین معامله امکان پیگیری معاملات خود به صورت رسمی را می دهد. برخی از شرکتهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده، از فاکتور صوری و یا فاکتور غیر رسمی برای ارائه به مشتریان استفاده می کنند، که این کار غیر قانونی بوده و توسط سازمان امور مالیاتی با این شرکت ها برخورد خواهد شد.