انواع حسابداری و بازار کار رشته حسابداری در ایران
بسیاری از افرادی که در مرحله تصمیم گیری برای انتخاب رشته هستند تمایل دارند با رشته حسابداری و دانشگاه هایی که امکان تحصیل در رشته حسابداری را فراهم کرده اند آشنا شوند.
در گذشته اعتقاد بر این بود که حسابداری باید به صورت عملی آموخته شود، تا حسابدارها با وظایف حسابدار به صورت عینی آشنا شوند. چرا که رشته حسابداری یک فن تجربی است و نیازی به فراگیری آموزش های تخصصی و دانشگاهی ندارد.
تا اینکه برای نخستین بار در سال 1345 در دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت ایران، رشته حسابداری تاسیس و آموزش داده شد.
سپس در دیگر دانشگاه های دولتی و غیر دولتی نیز تا به امروز رشته حسابداری در حال تدریس است.
رشته حسابداری چیست؟
رشته حسابداری یکی از رشته هایی است که خوشبختانه داوطلبان هر سه گروه تجربی، انسانی و ریاضی می توانند این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند.
در رشته حسابداری و در هر سه مقطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
رشته حسابداری گرایش های مختلفی مثل حسابداری دولتی، حسابرسی، حسابداری صنعتی، حسابداری بودجه ای و غیره دارد.
کسانی که نمی خواهند فقط به عنوان دفتردار مشغول به کار شوند و تمایل دارند توانایی سبک و سنگین کردن معادلات پیچیده حسابداری را با توجه به استانداردهای حسابداری داشته باشند، می توانند در رشته حسابداری تحصیل کرده و وارد مسیر شغلی این حرفه شوند. در این زمینه آموزشگاه حسابداری نیز می تواند به علاقمندان به یادگیری این حوزه کمک کنند.
هدف از رشته حسابداری
هدف از رشته حسابداری خدمت رسانی و کمک به شرکت ها در اتخاذ تصمیمات درست اقتصادی است که این مهم با آموزش های لازم به افراد برای جمع آوری، طبقه بندی، ثبت کردن و تهیه گزارش های مالی مطابق با معیارهای شرکت ها انجام می شود.
توانایی های لازم برای تحصیل در رشته حسابداری
متقاضیان تحصیل در رشته حسابداری در پایان آموزش می توانند، تمام اطلاعات مالی و گزارشات حسابداری را مطابق با علم روز دنیا تهیه و برای کسب بهترین نتیجه به مدیران ارائه کنند.
معرفی انواع حسابداری
حسابداری، شاخه ای گسترده و پویا است و در نتیجه تحولات اقتصادی، صنعتی و فناوری زمینه های مختلفی در حسابداری پدید آمده است. انواع مختلفی از حسابداری برای تامین نیاز کاربران وجود دارد تا سازمان ها بتوانند بر اساس نیازها و دامنه کار خود از آنها پیروی کنند.
برخی از انواع حسابداری شامل حسابداری مالی، حسابداری مدیریت، حسابداری مالیاتی، حسابداری پروژه، حسابرسی، حسابداری هزینه و غیره است.