مفاصا حساب بیمه و مدارک درخواست و ثبت حسابداری آن
اصطلاح مفاصا حساب که در زبان انگلیسی با عبارت account settling از آن یاد می شود به معنی تسویه کردن است. به طور کلی زمانی که قرارداد بین دو نفر به پایان می رسد و نوبت به مرحله تسویه حساب بین طرفین قرارداد می رسد، فرآیند مفاصاحساب آغاز می شود.
به زبان ساده مفاصا حساب برگه ای است که ریز حساب های بدهکاری و بستانکاری و مراحل تسویه حساب در آن ثبت می شود. حال که با معنی اصطلاح مفاصا حساب آشنا شدیم، انواع آن را برمی شماریم.
انواع مفاصا حساب
تهیه مفاصا حساب تنها برای یک سازمان یا کسب و کار خاص نیست. بنابراین هر موسسه و سازمانی نیاز به شفاف سازی و تسویه حساب مالیاتی دارد که بسته به امور و موقعیت شغلی، نیاز به تهیه آن خواهد داشت. در میان انواع مفاصا حساب می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- مفاصا حساب بیمه
- مفاصا حساب مالیاتی
- مفاصا حساب نقل و انتقال سهام
- مفاصاحساب دارایی آپارتمان
- مفاصاحساب خودرو
- مفاصاحساب ملک
مفاصا حساب بیمه چیست؟
مفاصاهای بیمه، تسویه حساب با سازمان تامین اجتماعی است که بر مبنای ماده 37 و 38 قانون تامین اجتماعی مراحل درخواست تسویه حساب بیمه انجام می شود.
در ادامه بعد از توضیح بیشتر اینکه «مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چیست» با فرآیند تسویه حساب بیمه تامین اجتماعی و همچنین نحوه ثبت سند تسویه حساب بیمه آشنا خواهید شد.
مدارک لازم مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
در تکمیل توضیح مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی لازم به ذکر است که مدارک مورد نیاز برای دریافت مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی به سه مورد تقسیم می شود:
- گرفتن ردیف پیمان و کد کارگاهی که نیازمند مدارکی همچون معرفی نامه انتقال دهنده کار (کارفرما) و کپی قرارداد است.
- گواهی معرفی کارفرما که باید شامل تمام موارد مورد نیاز و درخواست شعبه بیمه باشد.
- صدور برگه میزان بدهی ردیف پیمان و کد کارگاهی
ثبت حسابداری دریافت مفاصا حساب بیمه
برای ثبت حسابداری دریافت مفاصاحساب بیمه باید هزینه بیمه پیمان و سپرده بیمه را در ماهیت بدهکار سند حسابداری تسویه حساب بیمه و بانک را در ماهیت بستانکار سند مفاصا حساب ثبت کنید.
قراردادهای مشمول مفاصا حساب
شما و یا حسابدار شما هر روزه با انواع کارهای حسابداری سر و کار دارید که یکی از آنها قرارداد های کاری شما است، به عنوان وظایف حسابدار باید قراردادهای مشمول مفاصاحساب بیمه را به دقت توجه داشته باشید، اینگونه قراردادها به سه گروه زیر تقسیم می شوند:
- قرارداهای عمرانی
- قراردادهای غیر عمرانی
- قراردادهای خاص غیر عمرانی