تعریف کارآفرینی چیست؟ انواع کارآفرینی را نام ببرید
کارآفرینی از قرن شانزدهم میلادی مورد توجه دانشمندان و اقتصاددانان جهان قرار گرفت. اما اقتصاددانان کلاسیک عقیده داشتند که نمیتوان تعریف ثابتی برای کارآفرینی در نظر بگیریم. تعریف کارآفرینی در طی قرنها، دستخوش تغییرات زیادی شده است.
تعریف کارآفرینی به زبان ساده
تعریف کارآفرینی به زبان ساده، به این مسئله توجه دارد که کارآفرینی مجموع فرآیندها و اقداماتی میباشد که یک یا چند فرد برای راهاندازی و تاسیس یک کسب و کار، با توجه به ایده و افکاری که در ذهن دارند انجام میدهند. در مسئله کارآفرینی افراد باید خلاقانه و نوآور عمل کنند تا بتوانند در چنین عرصه جهانی پیشرفت کنند و به موفقیت برسند. مدیرانی با هوش هیجانی بالا در فضای کسب و کار موفقتر از رقبای خود عمل میکنند.
تفاوت کارآفرینی با اشتغال زایی
با بیان تفاوتهای این دو موضوع متوجه خواهید شد که کارآفرینی یا اشتغال زایی به نفع شما و جامعه میباشد. از جمله تفاوتهای کارآفرینی و اشتغال زایی شامل:
کارآفرینی یک شغل جدید میباشد اما اشتغال زایی افزایش ظرفیت شغلهای قبلی است.
کارآفرینی اکثرا مربوط به بخش خصوصی میباشد اما اشتغال زایی یکی از وظایف دولت می باشد.
کارآفرینی در هر عرصه با خلاقیت و نوآوری رو به رو است اما اشتغال زایی کم پیش میآید که منجر به نوآوری شود.
هدف کارآفرینی ایجاد شغل نیست، ایجاد شغل یکی از دستاوردهای کارآفرینی هست اما یکی از اهداف اصلی و مهم اشتغال زایی ایجاد شغل می باشد.
کارآفرینی یک منبع ثروت به شمار میآید اما اشتغال زایی همیشه با بهره وری رو به رو نیست.
کارآفرین کیست؟
کارآفرین به شخص یا اشخاصی گفته میشود، که با روشی سودمند و افکار نوآور درصدد حل مشکلات هستند. اغلب کارآفرینان به فکر سود و یا ایجاد شغل نیستند اکثرا به فکر برطرف نمودن مشکلات و بهبود شرایط اقتصادی مردم هستند.
ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان
ویژگی های یک کارآفرین چیست میتواند تا حد بسیاری شما را با کارآفرینی آشنا کند. لازم است بدانید اگر قصد ورود به چنین حرفهای را دارید باید از ویژگیهایی برخوردار باشید. ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان در تصویر زیر آمده است.
تعریف کارآفرینی سازمانی چیست؟
کارآفرینی سازمانی، فرآیندی می باشد که در یک سازمان انجام میشود تا همه کارکنان بتوانند انجام وظیفه کنند و نقش یک کارآفرین را ایفا کنند.
انواع کارآفرینی
اکنون باید با انواع کارآفرینی نیز آشنا شوید. کارآفرینی انواع مختلفی دارد که میتوانید در هر کدام که میخواهید فعالیت کنید. انواع کارآفرینی شامل موارد زیر میشود:
کارآفرینی مستقل: کارآفرینی مستقل یک فرد را مسئول جمع آوری و رشد کسب و کار اعلام میکند. به عبارت سادهتر، کارآفرینی مستقل، شخصی میباشد که یک شرکت را تاسیس نموده و هدف آن سودآوری و رشد فردی است.
کارآفرینی سازمانی: کارآفرینی سازمانی را در بخش گذشته تعریف کردیم. به طور خلاصه میتوانیم بگوییم که کارآفرینی سازمانی به معنای انجام تمام اقدامات کارآفرینی در یک سازمان است.
کارآفرینی شرکتی: کارآفرینی شرکتی تعهد یک شرکت در مقابل تولید، ارزیابی و معرفی یک محصول میباشد.
کارآفرینی بین المللی: گاهی از کارآفرینان برای کارهایی مانند طراحی، توزیع و تولید خدمات به شبکههای جهانی وصل میشوند. به چنین اقداماتی، کارآفرینی بین المللی گفته میشود.
کارآفرینی اجتماعی: در تعریف کارآفرین اجتماعی باید گفت زمانی که کارآفرینی در یک زمینه اجتماعی و برای حل مشکلات اجتماعی ایجاد و اجرا شود به آن کارآفرینی اجتماعی گفته میشود. اما باید بدانید که کارآفرینی اجتماعی در زمینه اجتماعی سازمانهای غیرتجاری و اقتصادی را هم شامل میشود.
نتیجه گیری
در مسئله کارآفرینی افراد باید خلاقانه و نوآور عمل کنند تا بتوانند در چنین عرصه جهانی پیشرفت و به موفقیت برسند. تعریف کارآفرینی بیان میکند که انتخاب و قدم درست در همین مسیر یکی از مهمترین اقداماتی است که هر سازمانی میتواند انجام دهد.
کارآفرین به شخص یا اشخاصی گفته میشود که با روشی سودمند و افکار نوآور درصدد حل مشکلات هستند. اغلب کارآفرینان به فکر سود و یا ایجاد شغل نیستند، اکثرا به فکر بر طرف نمودن مشکلات و بهبود شرایط اقتصادی مردم هستند.
- 23/05/22
- ۱۱۰ نمایش