آموزش سامانه مودیان مالیاتی و ثبت فاکتور در سامانه مودیان
سامانه مودیان مالیاتی، پل ارتباطی میان مودیان و اداره امور مالیاتی کشور است که تمام فعالیتهای مالی و مالیاتی مودیان در آن ثبت میشود. به همین دلیل آموزش سامانه مودیان مالیاتی از اهمیت زیادی برخوردار است. مودیان باید با توجه به قوانین و استانداردهای مطرح و تعیین شده، معاملات و فاکتورهای سازمان خود را در سامانه مودیان ثبت نمایند تا در محاسبه مالیات سالیانه و ارزش افزوده خطایی صورت نگیرد و مشمول جرایم مالیاتی نگردند.
آموزش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
طبق موضوع ماده 5 قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه اشخاص حقوقی اعم از تجاری و غیرتجاری، صاحبان مشاغل اعم از صنفی و غیرصنفی مشمول ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی هستند.
در این قسمت از مقاله چگونگی ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی را شرح میدهیم.
نحوه ثبت نام در سامانه مودیان به دو روش انجام میگیرد، هم از طریق موبایل و هم از طریق سیستم کامپیوتری قابل انجام است. برای ثبت نام ابتدا وارد سامانه tp.tax.gov.ir میشوید و گزینه “ثبت نام” را انتخاب میکنید. برای ثبت نام اشخاص حقیقی کدملی، شماره موبایل و تاریخ تولد را وارد مینمایید.
در مرحله بعد سامانه برای احراز هویت و آگاهی از درستی شماره موبایل و کدملی، کدی برای شما ارسال میکند با وارد کردن آن کد، ثبت نام شما کامل میشود. اشخاص حقوقی نیاز به دو مرحله پیش ثبت نام و ثبت نام دارند. در مرحله پیش ثبت نام، نوع مودی، شناسه ملی اشخاص حقوقی را وارد میکنید تا وارد صفحه ثبت نام شوید.
مراحل اتصال به سامانه مودیان مالیاتی
آموزش سامانه مودیان مالیاتی را آنقدر تکرار خواهیم کرد تا به صورت کامل و واضح متوجه مطالب شوید و به راحتی و بدون بروز هیچ مشکل و خطایی کارهای مالیاتی خود را به صورت غیرحضوری حتی با گوشی همراهتان انجام دهید.
چگونگی مراحل اتصال به سامانه مودیان مالیاتی را میدانید؟ یکی از مباحث آموزش سامانه مودیان مالیاتی، نحوه اتصال به سامانه مودیان میباشد. زیرا اگر مودی این مرحله را نداند، امکان دسترسی به مراحل دیگر وجود ندارد. مراحل اتصال به سامانه مودیان دارای مراحل ذکر شده در تصویر میباشد:
آموزش ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی
تا اینجا آموزش سامانه مودیان مالیاتی را شرح دادیم حال در این قسمت از آموزش سامانه مودیان مالیاتی، میخواهیم به مبحث جزئیتر از آن یعنی آموزش ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی بپردازیم. در بخشنامهای که در سال 1401 به مودیان ارسال شد، بیان شده بود که مودیان باید از ابتدای سال 1402 تمامی فاکتورهای خرید و فروش خود را در سامانه مودیان ثبت نمایند.
ثبت فاکتور در سامانه دشوار نیست و اگر آموزش دیده و مسلط باشید، در زمان کوتاهی میتوانید فاکتور را در سامانه ثبت کنید. برای ثبت فاکتور خود در سامانه، ابتدا وارد پنل اختصاصی خود شوید سپس در مرحله بعدی گزینه “ورود به کارپوشه” را انتخاب کنید.
در کارپوشه خود موارد زیادی هستند که شما اکنون با قسمت “مدیریت صورتحسابها” کار دارید. در پنجره نمایش داده شده، اطلاعات خواسته شده در ارتباط با فاکتور و شرکت را وارد مینمایید.
در مرحله آخر حواستان باشد که اطلاعات به درستی ثبت شوند. آموزش ثبت فاکتور در سامانه مودیان مالیاتی، از دسته آموزشهایی میباشد که جهت ادامه حیات تجاری خود با آن سروکار دارید، پس میتوان آن را جزء آموزشهای مهم مالیاتی به شمار آورد.
آموزش کارپوشه سامانه مودیان
آموزش دیگری در آموزش سامانه مودیان مالیاتی که باید آن را بیاموزید، آموزش کارپوشه سامانه مودیان میباشد. کارپوشه یک پل ارتباطی میان مودیان و سازمان مالیات به حساب میآید. به عبارتی کارپوشه تمام اطلاعات مالیاتی مودی را در خود ذخیره کرده و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه میدهد.
تمامی افرادی که در سامانه مؤدیان دارای پرونده مالیاتی هستند، کارپوشه مالیاتی به آنها تعلق میگیرد. مورد دیگری که باید آن را بدانید، ورود به بخش کارپوشه است. پس از ورود به پنل اختصاصی خود، در قسمت پایین سمت چپ سامانه، به طور واضح ورود به کارپوشه مالیاتی نوشته شده است، از آن قسمت میتوانید وارد کارپوشه مالیاتی خود شوید.
نتیجه گیری
شرکتهای معتمد که در حال حاضر تنها 3 شرکت در سطح کشور هستند، شرکتهایی میباشند که باید طبق دستورالعملهای ابلاغ شده از سازمان امور مالیاتی، به مودیان مشاوره و خدمات ارائه دهند و یا پشتیبانی و آموزش سامانه مودیان مالیاتی را برعهده بگیرند.
مودیان باید با توجه به قوانین، معاملات و فاکتورهای خود را در سامانه مودیان ثبت کنند تا در محاسبه مالیات سالیانه خطایی صورت نگیرد و مشمول جرایم مالیاتی نگردند.