بورس چیست؟ آشنایی با اصول و انواع بازار بورس
امروزه شاهد رواج یافتن بورس و سرمایهگذاری در زندگی مردم هستیم؛ اما بورس چیست در واقع پیش از انجام سرمایهگذاری در بورس، ابتدا باید آگاهی کامل و جامعی نسبت به مفاهیم و اطلاعات بورسی و… داشته باشیم.
بورس، بازاری است که در آن داراییهای مختلف مورد معامله قرار میگیرد. بهتر است پیش از آغاز این مسیر برای شناخت مفاهیم بورسی و یافتن پاسخ سوالات خویش ابتدا به طور کامل با بازار بورس و اتفاقات آن آشنا شوید و بازارهای آن تحلیل نمایید.
بورس چیست؟
بورس چیست؟ امروزه واژهی بورس را بسیار شنیدهاید و میدانید سرمایهگذاری در بورس مستلزم آموزش و آگاهی کامل میباشد، اما پیش از آموزش باید ابتدا پاسخ سوال بورس چیست؟ را بدانید.
بورس که نام دیگر آن بهابازار میباشد. به بازاری سازمان یافته گفته میشود که مردم میتوانند به روش و شیوههای مختلف در آن معاملات خود از قبیل داراییهای مالی، داراییهای واقعی، داراییهای فیزیکی و داراییهای کاغذی را انجام دهند.
بازار بورس چیست؟
بازار بورس چیست؟ برای پاسخ به همین سوال و آگاهی یافتن از مفهوم بازار بورس بهتر میباشد، ابتدا با واژهی پیشوندی بورس یعنی “بازار” آشنا شوید و بدانید همین واژه، چه بستری از معاملات را شامل میشود.
بازار مکانیست که در آن خرید و فروش میان خریداران و فروشندگان تحت شرایطی فراهم و انجام میشود. پس برای پاسخ به سوال بازار بورس چیست؟ میتوانیم بگوییم که بازار بورس مکانی هست که مردم میتوانند معاملات بورسی خود را در آن انجام دهند.
مزایای بازار بورس
به نظر شما مزایای بازار بورس چیست؟ سرمایهگذاری در بازار بورس طبیعتا دارای مزایایی میباشد که توانسته مردم را به سمت فعالیتهای بورسی بکشاند و نقش پررنگ و بسزایی در زندگی آنها داشته باشد.
به همین خاطر قصد داریم برای آگاهی یافتن کامل و جامع شما، مزایای سرمایهگذاری و فعالیتهای بورسی را از دو دیدگاه مختلف یعنی دیدگاه خرد و دیدگاه کلان، تحلیل و مورد بررسی قرار دهیم.
مزایای بورس از دیدگاه خرد
در دیدگاه خرد هنگام بررسی و تحلیل بورس باید به چند مورد توجه نمود تا به طور دقیق مزایای بورس را شرح داد. مواردی از قبیل:
میزان بازدهی
تنوع گزینههای سرمایهگذاری
نقد شوندگی
قابلیت سرمایه گذاری با پول کم
انواع بازار بورس
حال که متوجه شده اید بورس چیست؟ میخواهیم پاسخ سوال انواع بازار بورس چیست؟ بپردازیم. در انواع بازار بورس جهانی، افراد توانستهاند قدرتمند و منسجم به فعالیتهای بورسی خود پرداخته و معاملات خود را در بازار بورس به خوبی انجام دهند.
بازار بورس به طور کلی به چهار دسته تقسیم میشود که هر کدام فعالیت منحصر به فرد، خویش را دارد و داخل هر کدام، تنها کالاهای خاصی خرید و فروش میشود. انواع بازار بورس جهانی شامل:
- بورس اوراق بهادار
- فرابورس
- بورس انرژی
- بورس کالا
شاخص کل قیمت بورس
همانطور که گفتیم شاخص کل یکی از مهمترین راههای محاسبه وضعیت شرکت است. به طور کلی شاخص کل نشاندهنده، سطح عمومی قیمت سهام موجود در بازار بورس است.
برای شاخص کل، واحد اندازهگیری خاصی تعریف نشده به همین خاطر شرکتها یک سال مالی را به عنوان سال پایه در نظر میگیرند و تمامی ارقام آن سال را مبنا قرار میدهند.
نحوه محاسبه شاخص کل قیمت بورس
در محاسبه شاخص کل، سال پایه را در نظر میگیریم و پس از آن ارقام آن سال را به عنوان ارقام مبنا، قرار میدهیم و برای محاسبه شاخص کل باید از طریق فرمول زیر اقدام کنیم.
مقدار شاخص کل: ارزش جاری بازار سهام در زمان محاسبه ÷ ارزش جاری بازار سهام در تاریخ مبدا × 100
نتیجه گیری
بورس به بازاری سازمان یافته گفته میشود که مردم میتوانند به روش و شیوههای مختلف در آن معاملات خود از قبیل داراییهای مالی، داراییهای واقعی، داراییهای فیزیکی و داراییهای کاغذی را انجام دهند.
بازار بورس مکانی است که مردم میتوانند معاملات بورسی خود را در آن انجام دهند. بازار بورس میتواند فیزیکی و یا در بستر اینترنت باشد.