نرم افزار حسابداری تولیدی

شرکت های تولیدی دیر یا زود باید به دنبال برنامه ریزی در تولید باشند و گرنه محکوم به شکست خواهند بود.

نرم افزار حسابداری تولیدی

شرکت های تولیدی دیر یا زود باید به دنبال برنامه ریزی در تولید باشند و گرنه محکوم به شکست خواهند بود.

نرم افزار حسابداری تولیدی

نرم افزار حسابداری تولیدی باید به کسب و کار شما در برنامه ریزی تولید شما کمک کند ، نرم افزار حسابداری تولیدی باید یکپارچه باشد.

مشاغل به دو گروه عادی و سخت و زیان آور طبقه بندی می‌شوند. مشاغل سخت، برخی از کسب و کارها هستند که به دلیل وجود بعضی از خصوصیات مانند: محیط سخت، پرسروصدا، کار با موادسمی و غیره که به سلامتی کارگر آسیب جدی وارد می کنند، در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته‌اند.

مشاغل سخت و زیان آور چیست؟

با شنیدن واژه مشاغل‌سخت و زیان‌آور شاید تنها به یاد کارگرانی افتاده باشید که در شرایط سخت به کار خود ادامه می‌دهند اما همان طور که گفتیم مشاغل شامل دو گروه مشاغل عادی و مشاغل سخت می‌باشد که در اینجا می‌خواهیم مشاغل‌سخت‌و لیست مشاغل سخت و زیان آور را شرح دهیم.

مشاغل‌سخت و زیان‌آور، به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و غیره از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی می‌بیند. طبیعتا این آسیب نتایج ناخوشایندی خواهد داشت که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.

نحوه تعیین مشاغل سخت و زیان آور

از کجا بفهمیم یک شغل جزء لیست مشاغل سخت و زیان آور است یا خیر؟ نحوه تعیین سخت و‌زیان‌آور بودن مشاغل طی یک درخواست که توسط کارگر ارائه داده می‌شود بررسی و تایید می‌گردد.نحوه تعیین مشاغل سخت و زیان آور این گونه است که باید کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، وزارت کار و امور اجتماعی و در انتها صندوق تامین اجتماعی در مقام متقاضی درخواست سخت‌و‌زیان‌آور بودن مشاغل را ارائه دهند.

پس از ارائه درخواست سخت‌و زیان‌آور بودن مشاغل، کمیته کارشناسان جلسه ای برگزار خواهد کرد و در این جلسه به بررسی سوابق و شرایط محیط کار از لحاظ فیزیکی، بیولوژیکی و غیره خواهند پرداخت و در مرحله آخر با مدارک ارائه شده باید توسط کمیته استانی تایید شود.

انواع مشاغل سخت و زیان آور

شورای عالی مشاغل‌سخت‌و زیان‌آور را به انواع مختلفی تقسیم کرده است، که طی لیست مشاغل سخت و زیان آور به وزارت کار ارائه داده است. انواع مشاغل سخت‌و زیان آور عبارتند از:

گروه الف: این نوع مشاغل سخت و زیان آور بودن با ماهیت شغل ارتباط نزدیکی دارد اما کارگر با انجام تمهیدات بهداشتی و ایمنی می تواند این سختی و‌زیان‌آور بودن را از مشاغل حذف کند.

گروه ب: سختی و زیان بودن در این نوع مشاغل وابسته به ماهیت شغل می‌تواند و کارگر با انجام تمهیدات ایمنی و بهداشتی نمی تواند سختی‌های شغل را به طور کامل حذف نماید. تنها با انجام این تمهیدات توسط کارفرما بخشی از سختی کار کاهش و کاسته می‌شود.

حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور

در لیست مشاغل سخت و زیان آور با انواع مشاغل سخت آشنا شدید و حالا باید با حق بیمه هر کدام نیز آشنا شوید. زمان ارسال لیست بیمه توسط کارفرما، چنانچه کارگر در مشاغل‌سخت و‌زیان‌آور اشتغال داشته باشد، به ازای هر یک سال سابقه بیمه برای او، یک سال و نیم در نظر گرفته می‌شود.

همچنین لازم به ذکر است اگر کارگر هم در شغل عادی و هم در شغل سخت مشغول باشد تنها 5/1 سال در نظر می گیرند. نرخ حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور برای کارفرما علاوه بر 23 % مشاغل عادی، 4% هم به آن نرخ افزوده می‌شود.

بنابراین نرخ حق بیمه لیست مشاغل سخت و زیان آور 27% سهم کارفرما می‌‎باشد. البته کارفرما اگر کارگری را قبل از سال 83 استخدام کرده باشد علاوه بر آن 4% باید یک 4% دیگر نیز به نرخ بیمه مشاغل‌سخت و‌زیان‌آور آن کارگر اضافه نماید که در مجموع 31% می‌شود.

قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور

قانون بازنشستگی مشاغل‌ سخت و‌زیان آور در بند «ب» تبصره 2 ماده قانون بازنشستگی مشاغل سخت و‌زیان آور بیان شده است. در این ماده متن زیرین گفته شده است:

«اگر درخواست کننده بازنشستگی دارای بیست سال متوالی سابقه پرداخت حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی و یا بیست و پنج سال به طور متناوب باشد می‌تواند بدون در نظر گرفتن شرایط سنی، درخواست خود را به اداره کار و امور اجتماعی ارائه دهد و اداره هم در این خصوص جلسه کمیته استانی را برگزار می‌نماید.»
نتیجه گیری

مشاغل سخت‌و‌زیان آور، به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و… از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی می‌بیند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی