نرم افزار حسابداری تولیدی

شرکت های تولیدی دیر یا زود باید به دنبال برنامه ریزی در تولید باشند و گرنه محکوم به شکست خواهند بود.

نرم افزار حسابداری تولیدی

شرکت های تولیدی دیر یا زود باید به دنبال برنامه ریزی در تولید باشند و گرنه محکوم به شکست خواهند بود.

نرم افزار حسابداری تولیدی

نرم افزار حسابداری تولیدی باید به کسب و کار شما در برنامه ریزی تولید شما کمک کند ، نرم افزار حسابداری تولیدی باید یکپارچه باشد.

همه سازمان‌‌ها باید بتوانند تمام فعالیت‌‌های مربوط به کسب و کار خود از جمله درآمد، هزینه و زمانی که برای کسب و کار صرف می‌شود را اندازه‌ گیری کنند، تا بتوانند برای کسب و کار خود بهترین تصمیم را بگیرند. از جمله کارها برای اندازه گیری، استفاده از ابزار شاخص عملکرد کلیدی است که یکی از این شاخص‌ها نرخ بازگشت سرمایه می‌باشد. 

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

هدف این مقاله پاسخگویی به این سوال است که نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ نرخ بازگشت سرمایه یا ROI مخفف کلمه Return on investmen یکی از شاخص ‌های مربوط به محاسبه سود یک سرمایه گذاری در امور مالی، نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI است.

نرخ بازگشت سرمایه، نسبت درآمد به سرمایه در یک کسب‌و کار را محاسبه می کند. هر چه قدر این نسبت بزرگ‌تر باشد، توانایی سوددهی آن کسب‌و‌کار بیشتر است. با استفاده از این شاخص می‌توان پرسودترین کسب و‌کار را برای سرمایه گذاری انتخاب کرد.

برای اندازه گیری ROI، سود حاصل از سرمایه گذاری را تقسیم بر هزینه سرمایه‌ گذاری کرده و عددی را به صورت نسبت و درصد به دست آورید. این عدد را می‌توان تجزیه و تحلیل کرده و در سرمایه‌گذاری‌‌ها استفاده نمود.

کاربرد ROI

با محاسبه ROI، شرکت‌ها می توانند فرصت‌های مختلف سرمایه گذاری را با یکدیگر مقایسه کرده و هر کدام از فرصت‌ها، سود بالاتری داشته باشند آن را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند.

بنابراین سازمان‌ها با محاسبه ROI می توانند تصمیم‌های بهینه برای کسب‌و کار خود انتخاذ کرده و ضمن به دست آوردن سود بالاتر، در کسب و‌کار خود موفق باشند.

مزایای محاسبه ROI

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه برای سازمان‌ها دارای مزایای زیادی می‌باشد. از جمله مزایای محاسبه ROI می‌توان موارد زیر را نام برد:

سادگی در محاسبه
درک بسیار ساده
انطاف پذیری
استفاده بدون در نظر گرفتن واحد پولی کشورها
یک شاخص کارا در نحوه انتخاب سرمایه گذاری
و…

معایب محاسبه ROI

محاسبه نرخ بازگشت سرمایه با وجود دارا بودن مزایای فراوان دارای معایبی نیز می‌باشد. برخی از معایب محاسبه ROI عبارتند از:

نقش نداشتن طول یا مدت زمان سرمایه گذاری در محاسبه آن
توجه نداشتن به نرخ بازگشت سرمایه در ریسک ناشی از سرمایه‌گذاری
مشکل در محاسبه سود حاصل از برخی مشتری‌ها
و…

فرمول نرخ بازده سرمایه گذاری

همانطور که گفته شد، نرخ بازده سرمایه گذاری برای مقایسه بازدهی و سودآوری چند سرمایه گذاری مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری، سود حاصل از یک سرمایه گذاری را تقسیم بر هزینه سرمایه گذاری یا همان مبلغ اولیه سرمایه گذاری کرده و نتیجه به صورت درصد یا نسبت بیان می‌شود. فرمول محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری به شکل زیر می‌باشد. (اگر بخواهید به صورت درصدی نشان دهید، باید نتیجه را در عدد 100 ضرب کنید.)

مبلغ سرمایه گذاری / سود خالص دریافتی = نرخ بازده سرمایه گذاری

چالش‌های مربوط به محاسبه ROI

حال سوال است چالش‌های مرتبط با نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ برای محاسبه ROI چالش‌ها و محدودیت‌هایی نیز وجود دارد که در ادامه به چند مورد از چالش‌‌های مربوط به محاسبه ROI اشاره می‌شود.

محاسبه ROI با روش‌‌های مختلف میان کسب و کارها: متفاوت بودن روش محاسبه ROI در کسب‌و کارهای مختلف باعث می‌شود که مقایسه ROI در کسب‌ وکارها مشکل باشد.
در نظر نگرفتن معیار زمان: یکی دیگر از چالش‌‌های محاسبه ROI، ارزیابی آن در یک زمان مشابه می‌باشد. همانطور که می‌دانید افراد خریدار در زمان‌های مختلفی در کسب و کارها تبدیل به مشتری می‌شوند و این یکی از چالش ‌های محاسبه ROI می‌باشد.
در نظر نگرفتن سود‌های غیر مالی: سودهای مالی به راحتی با کامپیوتر قابل محاسبه می‌باشند. ولی در زمان کسب سود غیر مالی، امکان محاسبه با کامپیوتر وجود ندارد و محاسبه ROI را دچار مشکل می کند.
تخصیص بودجه بیشتر برای سرمایه گذاری‌هایی با ROI بالاتر: برخی مواقع ممکن است سرمایه‌گذاری ‌هایی وجود داشته باشند که ROI کمتر دارند ولی می توانند برای کسب و‌کار با ارزش باشند.

نتیجه گیری

هدف تمامی سازمان‌ها در کسب و کار خود، رسیدن به سود حداکثر می‌باشد. برای اینکه سازمان‌ها بتوانند میزان سود احتمالی طرح‌های مختلف را محاسبه کرده و بهترین طرح را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند، می توانند از شاخص مالی نرخ بازگشت سرمایه استفاده کنند. که در این مقاله به مفهوم نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ پرداخته شده است.

  • fardad group

ROI

محاسبه ROI

نرخ بازگشت سرمایه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی