بهترین نکات استخدام کارشناس برنامه ریزی تولید
میتوان گفت مهمترین قسمت در هر فعالیتی بحث برنامه ریزی جهت انجام آن فعالیت میباشد. در شرکتهای تولیدی هم برای کسب سود بیشتر و تولید محصولات با کیفیتتر، باید از برنامه ریزیهای صحیح در بخشهای مختلف خود استفاده نمایند، پس استخدام کارشناس برنامه ریزی تولید از اهمیت زیادی برخوردار است.
برنامه ریزی تولید چیست؟
سازمانها برای انجام عملیاتهای آینده به منابع مصرفی نیازمند هستند، که تخصیص این منابع مصرفی جهت تولید محصول مورد نظر میباشد. به فرآیند تصمیمگیری در رابطه با منابع مصرفی مذکور، برنامهریزی تولید میگویند.
یا به عبارت دیگر در عمل به بخشی از یک جریان پیچیده اطلاعات و تصمیم گیری، که برنامهریزی و کنترل عملیات تولید را شکل میدهد، برنامه ریزی تولید میگویند.
همچنین به فرآیندی که در قالب سیستمی هماهنگ و منسجم، دارای مراحلی مشخص و به هم پیوسته جهت تولید یک خروجی منسجم است را برنامه ریزی تولید می گویند.
به طوری کلی استخدام کارشناس برنامه ریزی تولید (Hire a production planning expert) نیاز هر شرکت تولیدی برای پیشبرد اهداف خود میباشد.
سیستم برنامه ریزی تولید
سیستم برنامه ریزی تولید یک سیستم کنترلی بوده که میان سیستمهای بزرگتر اجرای تولید و مدیریت زنجیره تامین، قرار دارد. آگاهی از میزان مواد اولیه در انبارها، سفارشهای بین راهی، تاریخ ورود مواد خریداری شده به انبار، میزان فروش در ماهها و دورههای مختلف از وظایف سیستم برنامه ریزی تولید میباشد.
انواع سیستمهای برنامه ریزی تولید
برنامه ریزی تولید به این معناست که میزان تولید یک کارخانه در یک دوره معین به چه میزانی باشد که هم جوابگوی میزان تقاضا بوده و هم این که تولید مازاد نداشته باشد.
همچنین برای تولید میزان مشخص شده، ترتیب انجام کارها، سازماندهی پرسنل و میزان ماده اولیه مورد نیاز به چه صورتی باشد که منجر به حصول نتایج مطلوب شود. انواع روشهای برنامه ریزی تولید شامل موارد زیر است:
برنامه ریزی تولید کوتاه مدت
برنامه ریزی تولید میان مدت
برنامه ریزی تولید بلند مدت
برنامه ریزی تولید کوتاه مدت معمولا کمتر از سه ماه، برنامه ریزی تولید میان مدت از 3 تا 18 ماه و برنامه ریزی تولید بلند مدت بیش از 18 ماه میباشد.
کارشناس تولید
کارشناس تولید که از جمله پرسنل واحد تولیدی یک سازمان میباشد، شخصی است که علاوه بر دریافت گزارشهای جمع آوری شده از طرف واحدهای بهره برداری، نسبت به تحلیل و محاسبات دادهها اقدام نموده و در نهایت گزارش تولید را تنظیم و به مدیریت ارسال مینماید.
وظیفه کنترل میزان فروش، تولید، هزینه و مصرف مواد اولیه بر عهده بخش تولید و کارشناس تولید میباشد. یک سازمان یا کارخانه با استخدام کارشناس تولید (Hiring a production expert) نسبت به جمع آوری و ذخیره اطلاعات فرآیندهای مختلف تولید، فروش و هزینه اقدام می نماید.
کارشناس برنامه ریز تولید
کارخانهها با استخدام کارشناس برنامه ریزی تولید، برای دستیابی به پیش بینیها و توقعات مدیران برنامهریزی تولید اقدام موثری انجام میدهند.
از جمله وظایف این کارشناسان تنظیم برنامه زمانی خطوط تولید، کنترل و مدیریت سطوح موجودی مواد اولیه، محصولات انبار شده، شیفتهای کاری کارگران، نظارت و هماهنگی واحدهای تولیدی، نظارت و پیگیری گزارشهای روزانه در جهت اجرای هر چه دقیقتر برنامههای طراحی شده را بر عهده دارند.
مدیر برنامه ریزی تولید
مدیر برنامه ریزی تولید مستقیما زیر نظر مدیر کارخانه فعالیت دارد. مدیر برنامه ریزی تولید دستورات لازم را از مدیر کارخانه دریافت و مسئولیت گزارشدهی به مدیر کارخانه و سایر مدیرها بر حسب نیاز را دارد. درواقع وظیفه مدیر برنامه ریزی تولید هدایت و ساماندهی کلیه عوامل در جهت تولید به موقع، باکیفیت، برنامه ریزی سفارشهای کارخانه و هدایت و نظارت بر حسن اجرای کلیه فعالیتها و برنامههای کارخانه، جهت تامین به موقع سفارشهای مشتریان میباشد.
نتیجه گیری
استخدام کارشناس برنامه ریزی تولید و مدیر برنامه ریزی تولید در یک شرکت، میتواند با انجام برنامه ریزیهای دقیق و موثر، استفاده بهینه از امکانات موجود و کاهش هزینهها، نسبت به کسب سود بیشتر، بازدهی مناسب و تولید محصولات با کیفیت تر منجر شود.
با توجه به نیاز دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، در این مقاله سعی بر این شد که توضیحاتی در خصوص برنامه ریزی تولید، وظایف مدیر و کارشناس برنامه ریزی تولید و همچنین شرایط کلی استخدام در شرکتها تحت عنوانهای شغلی یاد شده ارائه گردد.